dilluns, 26 de gener del 2009

"ABRAZO FESTERO" 2009

S’acosta la primera setmana de febrer i Bocairent es transforma; els moros i els cristians prenen els carrers en una armoniosa, melòdica i pacífica barreja de bàndols (que no lluita) i música. Soc un enamorat de la festa i reconec que la meua forma d’entendre-la no és la majoritària però això no és motiu per a no haver-hi convivència ni bons ratets entre els amics i companys de filà. És hora d’oblidar-se per uns dies de la crisi, les hipoteques els problemes de la feina i els disgustos futbolístcs.

L’entrà dels Espanyoletos, la diana dels Granaders, els jocs malabars de les navalles dels Contrabandistes, el Piquete dels Suavos, les “marmotes” dels Estudiants, la ceremonial desfilada dels Moros Vells, la “serpeta” dels Marrocs, la jovialitat i les barbes dels Moros Marinos, la disparà dels Mosqueters ...

Com va dir l’actual alcalde Bocairent, Josep Vicent Ferre quan fa uns anys va ser mantenidor de l’Homenatge als Capitans i Festers veterans ... “VOS DESITGE UNES BONES I PACÍFIQUES FESTES!”

P.D.- La foto que acompanya a l’article representa tot el que he escrit. Dos germans amb dues formes diferents de viure la festa però totalment compatibles i que a més a més omplin de goig a cadascú dels dos!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Lo mejor del artículo... la foto (q es una pasada!!!!!) y la PD!!! Vaya q sí, totalmnt cierto... nada q ver uno con el otro, pero q 2 madre mia, q 2!!!!Yo suelo ver + al rubiales de rizos, jeje.
Besitos pa estos 2 hermanitos y pa todos. Q vayan bien "las fiestas" y "la fiesta"!!! jeje

Anònim ha dit...

Eiii, q os lo paséis bien esta trd y esta nch!!!!!! Yo creo q sólo he ido 2 años. Si cae miércoles o jueves... tiras p'allá, pero un lunes... toca ir al super a llenar la nevera!!! jajajaja. Es broma!! estoy segura q esta nch me acordaré de todos vosotros...
Un besito y a pasarlo bien!!!!!!

Mila ha dit...

Llorca! Com pots canviar anar al super en anar a desfilar??

Què dos germans!! què dos cosins que tinc!

Bé, a hores d'ara suponc que estaràs a punt de sopar...i ara sí, ara ja han começat les festes per a tú. Espere que passes unes magnífiques festes i que "aquest any sí"!! Disfruta.

Anònim ha dit...

a vore, tampoc som tant diferents, el que passa es que tenim dies.

i per cert Mila, el meu germa i jo no som cosins teus, mes be cosins de cosins.

JUP el major

Anònim ha dit...

Has acertado de pleno en alguno de los actos que más caracteriza a cada filá... la dispará del Mosqueters!!! Lo mejor de las fiestas para mi.

Anònim ha dit...

Paco, l´enhorabona. No havia tingut ocasió de felicitar-te encara.

A l´any que ve, a per totes!!!!