dijous, 24 de gener del 2008

Caixa d'Espanyoletos, Caixa de Granaders ...

El present article no va dedicat a cap cantant, escriptor, filòsof, polític o bisbe però de segur que el personatge és ben conegut per totes i tots els que es preneu la molèstia de fer-li una ullada a este bloc. És clar que la immediatesa de les Festes de Moros i Cristians propiciava una dedicatòria en consonància però he volgut fugir del classicisme de l’homenatge a capitans, festers veterans en la Festa, rectors, medalles d’or ... No!
Esta volta li toca al gran oblidat de les autoritats festeres del poble ... el Sergent Major, és a dir, li dedique este article amb respecte, admiració i reconeixent a la figura de Vicent Vañó “Borja”.
Els qui hem conviscut amb ell cert temps a la Junta de Festes ens adonem de seguida que Vicent és un enamorat de la Festa, sempre disposat a tirar una maneta en tot el que faça falta i que representa amb solemnitat i dignitat el càrrec que assoleix. Marroc de tota la vida, ve sacrificant-se any rere any pel bé del col·lectiu fester i els festers mai li ho hem agraït.
Hi ha diferents moments que ens anuncien les festes, La Publicació, el Novenari ... però, per a mi quan realment comencen les Festes és quan acabat l’Àngelus, després del primer vítol del rector i l’encesa de la traca colgant de colors de la Plaça de l’Ajuntament, agafa el micròfon Vicent i amb el seu característic to greu de veu comença la emocionant lletania ... “Caixa d’Espanyoletos …” Per tant Vicent, novament, amb respecte i admiració este article va per tu!

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic d'acord al 100%, Vicent es una part importantíssima a la festa, molts no ens adonem de la seva tasca al capdavant de la festa, pero desde la seva humiltat sempre està al lloc on toca.
Vaja el meu respecte i admiració també cap un home que porta un grapat d'anys fen una feina de matricula d'honor.

curigi ha dit...

Un gran article, si senyor. I si el nostre compte no ens falla, a l'abril o maig d'aquest any, compleix els 25 anys de sergent major.

Sith13 ha dit...

Confie en que l'any que ve al programa de festes hi haja un homenatge oficial en tota regla cap a la seus persona com ja ha fet per exemple la UNDEF.

El Patriota ha dit...

Un gran article, i des d'ací li done el meu més sincer reconeixement. El dia que ja no siga Sergent serà quan ens donem comte de la gran tasca que ha realitzat.

Mila ha dit...

Moltes felicitats Vicent i gràcies pér l'article. Veure coses relacionades en les festes quan estàs lluny de casa és una satisfacció.

Per cert, m'han dit que hi ha una foto per ahí que val molts diners, tota una exclusiva, eh Opo?

ja tinc ganes que arribe demà per poder veure-la!

Anònim ha dit...

Molt be Paco, pense el mateix i crec que es digne d´un homenatge a la seua altura.
Capitè del Marrocs.

Mila ha dit...

Paco...ja estàs a punt....eh??? Espere que tot vaja bé..ja parlem dissabte!

Una abraçada,

Mila

Anònim ha dit...

Gràcies a tu Paco. No hi ha cap "deute moral", es un plaer poder i saber compartir els moments, i molt bonic coneixer el positiu rumbe.
Eres una gran persona.