dijous, 24 de maig del 2007

THIRTY YEARS AGO

A long time ago, in a galaxy far, far away ...

Estem d'aniversari, s'acompleixen ara 30 anys que a l'arid desert de Tunísia veia la llum la saga fantàstica i d'aventures més gran de la història: STAR WARS.
Un jove director, George Lucas que únicament veia recolzat el seu treball en els seus amics Francis Ford Coppola i Steven Spielberg, completà la primera obra de la saga, l'Episode IV "A New Hope" perquè creia que seria la més comercial i que més fàcil convenceria a crítics, públic i productors i ... s'equivocà ... en vindrien 5 més fins completar l'any 2005 l'última película de la saga, l'Episode III "The Revenge of The Sith".
Seria massa llarg i farragós parlar de tota la saga però ho resumiria dient que es tracta d'un compendi atemporal (recordeu que es parla d'una galàxia llunyana però mai hi ha un marc temporal) on el Bé i el Mal s'enfronten en una lluita ferotge on finalment i després d'encarnissades batalles la maldat és vençuda per la saviessa del Bé.
Perquè Darth Vader és el personatge més místic i admirat alhora de la saga? Potser perquè amb ell es centra tota l'èpica del devenir de la Humanitat, el Bé és seduït per la Maldat d'una manera implacable i poderosa fins a la mort on torna a vore la llum de la bondat de la mà de Luke, el seu fill, sang de la seua sang ...




2 comentaris:

Anònim ha dit...

ei sith13, és tan complexa la saga que caldria un sumari per a seguir-la on vindrien especificats qui és cadascú i quines són les seues característiques. Jo, la veritat que em perd entre jedis, padawans etc. A banda hi ha d'altres sagues com la del Senyor dels Anells que ja en disposen d'una. Saps si existeix ja alguna cosa pareguda?

Sith13 ha dit...

Sí. Jo tinc una guia completa cronològica i amb fotos i dibuixos de tota la saga. Heu de tenir en compte que malgrat les 6 películes, l'univers Stars Wars comença uns 5.000 anys abans de la Batalla de Yavin 4 (destrucció de la primera Estrela de la Mort i que és conegut com l'Any 0). Per tant començaríem amb la formació de la República i les guerres civils Sith i acabaríem milers d'anys després amb l'assassinat de Cheewacca, la boda de Luke, la creació de la nova Acadèmia Jedi ...