dimarts, 5 d’agost del 2008

CAMARADA "TIRANO" FIDEL

Feia alguns dies que estava a la recerca d'un tema per a fer un article nou i no en trobava cap. I com que hi ha que renovar-se o morir havia pensat eixir del pas amb un post sobre les vacances i el bon rotllo però com que no en tinc encara de vacances com que no tocava, més be no em sentia motivat. Necessitava alguna cosa amb picant i mala llet per a acomiadar-me de vosaltres abans del descans estival i tampoc trobava res ja que ara està de moda parlar sobre les olimpiades de Beijing 2008 i la inexistència dels drets més bàsics de les que fan gal·la les autoritats xineses, però jo ja he parlat sobre aquest tema així que ... en estes últimes hores he vist la llum ... Fidel, t'ha tocat, per fill de puta i cabró!

Anit a la2 de TVE van emetre un documental d'Oliver Stone dedicat a la persona d'este despòtic tirà que du 50 anys fent la mà a Cuba, als cubans i als ciutadans normals d'este món. La veritat és que Oliver Stone no comprenc com va tindre l'estúpida idea de fer-li aquest pseudo-homenatge, la palla mental que es va fer el director de Platoon és de les que fan època! He de reconèixer que vaig vore molt poc perquè em podia la mala llet ... però resulta que a Bocairent enguany torna a estar de moda com a destí vacacional l'illa caribenya ... Era l'empentonet que em faltava per a dir lliurement el que pense d'aquest dèspota. No crec que em llegeisca però si ho fas m'agradaria dir-te que "te digo esto porque me sale de los cojones, huevón; y porque en mi país la gente tiene LIBERTAD, hijodelagranputa".
Este malparit ha convertit en unes dècades un país amb un potencial inmens en una nació del 3er món on la gent que no fuig del seu règim, es queda perquè no coneix res millor, és a dir, ha convertit a la societat cubana en una societat cómoda i passiva; malfaenera en la seua majoria, per a que pegar-li voltes al nano!

Gràcies a ell tenim engendres com les FARC o Hugo Chávez, guerres com les d'Angola i indirectament, Guantánamo. T'has cobert de glòria "comandante"!

No he estat mai a Cuba ni crec que vaja mai, odie el clima tropical, la humitat, el rom, les platges i la música cubana, però sobretot odie la pobresa i la carència de drets fonamentals així que "Comandante" Fidel, fes-nos un gran favor, mor-te ja d'una vegada i deixa'ns tranquils!

P.D.- Esta volta no vaig a admetre que em critiqueu diguent que la gent d'allí viu feliç, sigueu almenys un poc originals!

43 comentaris:

Anònim ha dit...

Esa boquita!!!!!!!!
Y, el reportaje yo lo vi enterito.

Anònim ha dit...

Molt be Paco, estic totalment d'acord amb tu ¡¡¡
T'ha faltat fer referencia a tots aquells individuos que pecant d'una ignorancia desmesurada portent les tipiques camisetes o ensenyes del Xe Guevara. Pobres incultes que creent que aixina son mes "guais"¡¡¡. Tot el contrari, ja que es com si portaren una camiseta dient: estic en contra dels drets humans i la llibertat i a favor de les dictadures opresores, la tortura...

Anònim ha dit...

I tots sabem a què van la majoria de gent d'ací a Cuba, no?....què casualitat, als 5 minuts d'aterrar a l'illa ja estan enamorats...i són tant ignorants que s'ho creuen i tot!!! Les pobres xiques i xics...el què tenen què aguantar per poder menjar...

Anònim ha dit...

Uffff, y q siempre q sale Cuba en danza, todo el mundo piensa en lo mismo!!! Ni q no hubiera otra cosa en la isla!!!! Quien esté de vacas, q las disfrute... y los q puedan, q vayan a Cuba!!! jajajaja.

Sith13 ha dit...

Hola a tots, estimats lectors ... la "motivació" ja ha arribat a la meua vida ... ja estic de vacances ... jejejeje

Anònim ha dit...

jo tambe vaig vore el documental, i si de veritat et va impactar tant suponc que t'hauràs documentat be, no?
jo el primer que vaig fer va ser buscar la llei electoral cubana. que opines???
i de la educació i formació que reben els cubans?
no parles si no tens ni idea!!
ja que et veig interessat amb els documentals, mira si tens temsp i veus el documental "sicko" on es comparat el sistema de salud cubà amb el americà.

es impresionant el control mediàtic al que esteu sotmesos!
com diu chomsky(nordamericà) el primer poder mundial es el financer i empresarial, tot seguit el mediatic i per últim la "democracia"(occidental).
en cuba res d'açò passa! cuba no promou el consumismE!

Anònim ha dit...

ah! i si! tens raó jo també em ric de la gent que du camisetes del che "pa fer-se els guais" i després es tira les mas al cap quan escolta les paraules ETA, EZLN i mes moviment d'alliberament nacional.

Anònim ha dit...

soc jo un altra vegada, pero es que cada vegada que pense amb el que has escrit... este escrit..bueno vuic dir..estas escrivint que desitges la seua mort?
açò es greu eh?
esque no m'acabe de creure...
impressionant tu! que forrrt!!
enserio..m'agradaria que et llegires la llei electoral. i després eu comentem tranquilament!
i la veritat esque no tens la culpa de pensar així, es brutal el circ mediàtic que s'ha creat al voltant de america llatina, segons el que m'has donat ha entendre america llatina estaria millor governada per governs pro llanquis?

Mila ha dit...

Hola des d'Edimburg...com van les vacances? Ací no ha parat de ploure des de que vaig aplegar. Hi ha bon ambient a la Royal Mile, Princes St a tot arreu. L'altre dia vaig intentar anar a Finnegans Wake, però estaven els bombers xq hi havia foc...crec que res seriòs.

Ja parlem.

B7s.

Anònim ha dit...

No vuelvas!!!! No seas tonta y kedate ahi cariñet... aki no se puede respirar!!!! 43ºC y un poniente d escándalo!!! En estos mntos me alegro d estar currando con a.a. y 1Haagen Dazs d vainilla con nueces d macadamia caramelizadas... mmmm.
Un besete.

Anònim ha dit...

Per a que vols un sistema de salut perfècte si no tens medicines?
Per a que vols tindre un sistema educatiu en el que ho tens tot de bades, si no hi ha material per apendre?
Per a que vols votar en unes el.leccions en les que sols es presenta un partit?
Està ben clar que ni u ha anat a Cuba, ni l'altre.
Cuba es alguna cosa més que Fidel. No ho dubteu, sence Fidel viurien tots molt millor...
Ah, una altra pregunta, per que no poden eixir de l'illa?
Això es llibertat? Qualsevol dictadura, siga del color que siga es una merda.

PD.- per desgràcia açò no s'acabarà amb la mort de Fidel, però esperem tots que siga el primer pas!

Sith13 ha dit...

De la llei electoral cubana no en tinc ni idea. Ho he intentat trobar a internet i no he trobat res, potser com que no hi ha llibertat no pic accedir-hi. De totes formes, com be diu Josep, amb l'única possibilitat de votar a un partit únic no deu de haver molta diferència amb la llei electoral espanyola franquista ...

I sí, desitge la mort d'una persona que mata a persones que únicament han comès el crim de pensar de forma diferent a ell. Dis-me monstre si vols, però no hipòcrita!
Acàs hi ha alguna diferencia entre Fidel Castro i Augusto Pinochet?? Veritat que tu et vas alegrar de la seua mort?
Dictadures no hi ha de primera ni de segona, ni de dretes ni d'esquerres, sols són d'una classe ... DESPRECIABLES!

Anònim ha dit...

"Prefiero morir de pie que vivir arrodillado"
Cuida el llenguatge i no faltes!!

Anònim ha dit...

http://www.cubaminrex.cu/mirar_cuba/La_isla/ley_electoral.htm

no hauràs buscat massa, perquè soles posant "ley electoral de la república de Cuba" t'ixen mil ellaços, que podem destacar del model electoral de cuba?

-Primer cal dir que la participació electoral mai a baixat del 90%!!! dis-me en quin pais occidental passa això.

-Postulación directa de los candidatos a delegados a las Asambleas Municipales por los propios electores en asambleas públicas, en los que deben nominarse no menos de 2 y no más de 8 candidatos.
(aleshores vindre amb la excusa que sols hi ha un partit que votar es pura.. ja que no es vota en cap moment a cap partit sino a persones)

-¡¡¡Obligación de que todos los elegidos lo sean por mayoría. El candidato sólo es electo si obtiene más del 50% de los votos válidos emitidos!!!

-¡¡¡¡El voto es libre, igual y secreto. Todos los ciudadanos cubanos tienen el derecho a elegir y ser elegidos. Como no hay lista de partidos, se vota directamente por el candidato que se desee. En los casos de la elección de los delegados a las Asambleas provinciales y de los diputados a la Asamblea Nacional se puede votar por uno, por varios, por todos, o por ninguno de los candidatos!!!

-Las asambleas municipales postulan los candidatos a delegados a las 14 Asambleas Provinciales y a Diputados a la Asamblea Nacional, aprobando o rechazando, las propuestas de las Comisiones de candidaturas, integradas por los representantes de organizaciones sindicales, sociales, estudiantiles, campesinas, de mujeres y otras. Al final, la última palabra la tiene el pueblo, mediante su voto directo y secreto en las urnas.

-¡¡¡¡Inexistencia de campañas electorales con costos millonarios y con el recurso a la ofensa, la difamación y la manipulación. Todos los candidatos reciben igual tratamiento. La única propaganda aceptada es la publicación oficial de la BIOGRAFIA con los méritos y condiciones de todos los candidatos!!!!!!

-Las urnas son custodiadas por niños y jóvenes pioneros, se sellan en presencia de la población, y el conteo de los votos se hace de manera pública, pudiendo participar todos los interesados, incluida la prensa nacional y extranjera, diplomáticos, turistas y aquel que así lo desee.

-¡¡¡¡Los diputados y delegados no son profesionales, por tanto no cobran salario por el desempeño de esa responsabilidad!!!!

-Al ser la Asamblea Nacional el Órgano Supremo del Poder del Estado y estarle subordinada a ella las funciones legislativas, ejecutivas y judiciales, ¡¡¡¡el Jefe de Estado y de Gobierno no puede disolverla!!!!

josep, discrepe amb lo que dius dels medicaments, de totes maneres suponc que sabras al bloqueig que està sotmes Cuba, no? no crec que no careixquen de algunes medicines per voluntat propia!!jej o tal volta serà que el TIRANO Fidel se les queda totes pa d'ell soles???!!!
qui sap en una ment tan malalta com la d'ell...
-i a tu estimat sith13. QUe?!!!! Pinoxet=FIdel?!!!
be jo crec que ja està tot ben dit. Dedicat a publicar tonteries del València CF i de els panellets, perque es lo únic que te se dona be (bueno crec que te se dona be, perquè com tampoc entenc de futbol, per això no em clave en el tema)
Només dir-te que penses un poquet i que et dones conter que Cuba es el últim reducte que queda al món que s'ha resistit a la febra consumista i capitalista, i no es fácil en quan tens a totes les poténcies mundials en contra. Pensa en que es la democracia i si existeix de veritat a l'occident i et repetiré una cosa:
-La primera força mundial es la financera.(amb aquesta força pots fer, manipular, el que tu vulgues)
-Segona la mèdiatica.
-I per ultim els monigots dels politics.
Et pose un bon exemple: Berlusconi!!
encara que hi han molt mes, però aquest ens resulta mes familiar, espere que et done que pensar qui es el que realment està sotmes a una dictadura!!
salut i revolució...CAMARADES!!!!!jejejeje...Fidel=Pinoxet, esque te collons la cosa..jeje que tio!!! vuic que sapigues que em quede content perquè ha quedat pública la teva TOTAL IGNORANCIA respecte al tema!!! s
i que es que no hi ha que ser tan impulsiu, vas vore un TROSSET de un documental i...mira lo que pasa!!

Anònim ha dit...

et repetixxc açò per a que et quede clar:

¡¡¡¡¡Al ser la Asamblea Nacional el Órgano Supremo del Poder del Estado y estarle subordinada a ella las funciones legislativas, ejecutivas y judiciales, el Jefe de Estado y de Gobierno no puede disolverla!!!!!!
jeje..no puc parar de riure..Pinoxet=Fidel, m'agradaria que indagares un poc més..si es possible.jejejjeje

Anònim ha dit...

i si josep, he estat en Cuba

Anònim ha dit...

ei sith13 a lo de la tortura en Cuba et refereixes a Guantanamo, no?

Anònim ha dit...

vuic que també et quede clar que no defenc a Castro perque crega que es sistema de Cuba siga el òptim. No ni per poc pense això.

Anònim ha dit...

Anónimo, duerme un poco!!! q x las hrs de publicac de los coment veo q le dedicas poco tiempo a la almohada... o a lo mejor es q este artículo no te deja pegar ojo, no sé...
P'a los q estéis de vacas, seguir disfrutándolas!!!!! y p'a los q sigáis currando... ya nos hemos cargado otra semanita!!!!!!!!!! Ya nos queda menos...

Sith13 ha dit...

Estimat anònim t'ho dius i t'ho creus!!! Jo no me'n ric, tot al contrari em dones llàstima ... t'ho guises i t'ho menges tu tot a soles ... Si et va agradar tan Cuba perquè no et vas quedar??? Tal vegada perquè ací hi ha aire condicionat, llibertat de premsa, gasolina (cara però disponible al cap i a la fi), supermercats, internet, Coca-cola ...
De veritat et creus que l'Assemblea Popular Cubana pot destituir al cap suprem de la "rebolusión"???
Respecte a Guantánamo ... naturalment que estic en contra d'aqueixa aberració que et pensaves?? i naturalment que ho denuncie però deixant de banda el tema de les reclussions il·legals i les tortures ... no sigues ingenu, creus que ambdós països no estan en el fons d'acord amb l'statu quo actual? Els americans tenen al seu enemic vigilat i Fidel té al seu enemic a casa, li permet tenir a la seua població sempre alerta, sempre vigilant (i açò m'ho va comentar un cubà revolucionari convençut!).
Per tant, et reitere que el millor que pots fer és cercar la felicitat i si ets feliç a Cuba, veste'n allí i queda't, mentretant jo continuaré escrivint tonteries sobre el VCF i els Panellets ... són llicències de viure a un país democràtic, occidental i consumista, per sort, eixe sistema que tu tant denostes em dona la llibertat per fer-ho.

P.D.- Preferisc viure agenollat amb genolleres i sense mordaça a morir de peu mitjançant un tir al bescoll per ser dissident!

Anònim ha dit...

jeje..molt bona però segueixes sense contestarme a tot el que t'escrit. el unic que fas es escriure paraules buides.
i per lo do les hores...a quin san ve això?

Anònim ha dit...

es veu que ni et dignes a llegir el que t'escric, ja que te comentat que ni per poc Cuba s'assembla al model de pais que podria somniar.

Anònim ha dit...

per cert.i lo dels tirs d'on teu traus?

Mila ha dit...

Hello Opo i Llorca...

Canviant de tema....teniu plans per aquesta nit?

Anònim ha dit...

Be, molt d'internte i tot el que vulgues.
Es vota a les persones, val i que?
Estes perteneixen al partit comunista de cuba.
La participació es tant alta per que t'obliguen a anar a votar.
En cada racó, en cada carrer, hi ha gent de Fidel dispostá a "xivarse" de que no es parle malament del régim, acudixques als sermons dels tipos estos,...
Si no fás tot el que ells creuen que s'ha de fer per a ser un bon cubà, t'acusen ni més ni menys de contrarrevolusionari.
Ah, si son homosexual, em torturen i en fique dins d'una presó (porquera).
També, si vull posar benzina al conxe he de dur dolars. Però al meu treball em paguen en pesos i els cubans no podem tindre dolars.
Si vull creilles, he d'anar a llosc habilitats pel règim a per elles, han de vore en la meua "cartilla de racionament" les que ja porte consumides i damunt he de pagar per elles.
Si un amic meu està quedant-se en un hotel, no puc entrar a visitar-lo.
Cobre per un dels millors treballs com a funcionari, l'equivalent a 4500 pessetes, ah, i Fidel sols em dona per a menjar frijoles, papas i arròs. Si vull menjar alguna cosa més l'he de comprar...

Cuba no es ningún exemple a seguir. Pot ser hajes estat, però anar de vacances o a passar uns díes i consultar algunes coses per la web no et dóna la raó.

He viscut a Cuba, per raons laborals 3 anys, per tant no m'expliques res.
Per favor, t'agrairia, ja que estás tant carregat de raos, que almenys, tingueres la valentia d'identificarte. Gracies!

Sith13 ha dit...

Josep, es pot dir més alt però no més clar!
Res més a afegir.

Anònim ha dit...

El documental de Oliver Stone és magistral, m´agrada molt. Preferisc mil vegades a Fidel Castro que a Bush o Aznar.

Anònim ha dit...

El sistema cubà no es pot defendre, i deixat de llei electorals cubanes i altres coses, que sols hi ha que vore la realitat dels ciutatans que viuen sota el mandat del teu Fidel.

Anònim ha dit...

Visca el futbol i els panellets de cada mes.

Anònim ha dit...

Enserio has estat vivint tres anys a Cuba i creus que la “cartilla de racionament” es una imposició del “tirano Fidel”?!! juer..jejej, si que estàs mal si. U senc però esque no em puc creure que hages estat vivint tres anys a Cuba i no hages sentit parlar del “bloqueig contra Cuba” i les seves conseqüències, no meu crec! de totes formes et recordaré que la “cartilla de racionament” es una de les moltes restriccions que a tingut que adoptar el govern Cubà per a combatre aquest bloqueig, que està vigent (i cada vegada estan endurin-lo mes) desde 1962. “El embargo” comercial, econòmic i financer imposat per EEUU aïlla totalment a Cuba, fent que l’illa careixca de moltes necessitats bàsiques (com menjar, medicines..), Així han sigut varies vegades les que Nacions Unides han aprovat resolucions per a abolir aquest acte feixista per part de EEUU, però be, ja podeu imaginar-se per on els han passat aquestes critiques als yanquis.

Mes coses! Els homosexuals, si totalment desacord en que per ser homosexual et puguen tancar a presó, però això esta passant ACTUALMENT a Cuba? No, no estic negant-te que mai passara, de fet ho afirme (i ho desprecie) , com també afirme que al mateix temps en Espanta es feia el mateix, i molt mess duuur (afegint la tortura), ja ho crec!

Lo de la gasolina heu desconec per complet, sols puc dir-te que després de l’enderrocament de la URS, Cuba es veu obligada a legalitzar el dòlar i donar-li us (parcialment) per poder evitar caures totalment de l’escena econòmica mundial.

Dius que es obligat anar a votar perquè hi han gent disposà a “xivarse” i així que t’acusen de contrarevolucionari? Crec que ho has entès mal, votar no es obligat! i si, hi han xivatos en cada racó i ara t’explicaré breument perquè.
Per tots es sabut que a la majoria de països de Amèrica llatina hi està present la mà capitalista, està present de moltes maneres: en ONG “civilitza’n” als pobres i desgraciats habitants del “tercer mon”, també estan traficant amb drogues, traficant amb armes, petroli, formen partits polítics als seus serveis i inclús son moltíssim els casos en que gaudeixen del govern d’alguns països!! En un país com Cuba açò no es pot permetre!! Hi ha que previndres, i si cal, es forma una gran red de serveis secrets per poder fer front a entitats com la CIA. Clar que si, son mesures (sovint prou incomodes) d’un modest país contra el gegant del capital!! Dins d’aquestes mesures també està la que has nomenat sobre que un cubà no es pot quedar a un hotel i tal… dir-te que desde fa unes setmanes ja no es així.

El que intente amb tot açò es demostrar-vos qui es el que realment manca de llibertats! saps que passa? Al sistema capitalista no li interessa educar als seus “peons”, cada vegada es mes evident, amb tractats com els de Bolonya, qui son i per a qui realment va dirigit el sistema de educació del capitalisme i com els interessa formar-los. El principal pas per que un sistema funcione es la educació, com be els podríem preguntar a “les llums de la república”(si! La espanyola) on es demostra un interessant sistema pedagògic que poc tardaria en ser enderrocat per la dictadura, i tots sabem com era l’educació que es rebia a la dictadura, i be així estem com estem. Formem part d’una societat on ens han manipulat com els ha passat pels ous, i ara som un societat amansada on l’únic detall que en brinda aquesta “democràcia” tan meravellosa es el anar una vegada cada quatre anys a el col•legi electoral i elegir per la titella de la dreta o la titella de l’esquerra(on cada vegada es mes difícil trobar-ne la diferencia!). La nostra democràcia actualment està prohibint partits politics, tancant repetidors de televisió, censurant diaris, emissores de radio, negat a filòlegs i mil coses mes, en quant un dels partits de l’oposició (hereu de la dictadura) encara no s’ha dignat ni ha condemnar el genocidi franquista!!! Fa poc ha eixit un llibre sobre el holocaust franquista a València, el fòrum per la memòria Històrica del país valencià ha sigut l’encarregat d’investigar sobre aquest genocidi a les nostres terres, la sorpresa ha sigut quan s’han adonat que la majoria de les fosses comuns han estat tapades!! Pels governs de Lerma i altres peperos!! Sols queda una, i per poc! I dic per poc perquè va ser denunciat per el fòrum de la memòria històrica del país valencià quan van sorprendre a operaris de l’ajuntament de València procedint a la construccions d’un nitjons damunt de aquesta ultima fossa. A tot açò no cal ni que diga quina ajuda oficial ha rebut aquesta meravellosa gent.
Que passa? Ens han venut la “transició”(transició a que?) com la salvació!! I encara estem sofrint la dictadura!!

Es pot dir mes alt però mes clar.

Ah! Sobre l’anonimat, no veig necessari identificar-me metre açò no passe a res personal (que no es la meua intenció), de totes maneres jo tampoc se qui sou vosaltres. Per cert jo sols vaig estar vivint allí un mes, però si t'interesses per una cosa…

amic sith13! recorda: El Costat Oscur no és més fort, però és més ràpid i seductor ...

salut i revolució!

pd: perdó per l'ortografia, però tinc pressa

Anònim ha dit...

Enserio has estat vivint tres anys a Cuba i creus que la “cartilla de racionament” es una imposició del “tirano Fidel”?!! juer..jejej, si que estàs mal si. U senc però esque no em puc creure que hages estat vivint tres anys a Cuba i no hages sentit parlar del “bloqueig contra Cuba” i les seves conseqüències, no meu crec! de totes formes et recordaré que la “cartilla de racionament” es una de les moltes restriccions que a tingut que adoptar el govern Cubà per a combatre aquest bloqueig, que està vigent (i cada vegada estan endurin-lo mes) desde 1962. “El embargo” comercial, econòmic i financer imposat per EEUU aïlla totalment a Cuba, fent que l’illa careixca de moltes necessitats bàsiques (com menjar, medicines..), Així han sigut varies vegades les que Nacions Unides han aprovat resolucions per a abolir aquest acte feixista per part de EEUU, però be, ja podeu imaginar-se per on els han passat aquestes critiques als yanquis.

Mes coses! Els homosexuals, si totalment desacord en que per ser homosexual et puguen tancar a presó, però això esta passant ACTUALMENT a Cuba? No, no estic negant-te que mai passara, de fet ho afirme (i ho desprecie) , com també afirme que al mateix temps en Espanta es feia el mateix, i molt mess duuur (afegint la tortura), ja ho crec!

Lo de la gasolina heu desconec per complet, sols puc dir-te que després de l’enderrocament de la URS, Cuba es veu obligada a legalitzar el dòlar i donar-li us (parcialment) per poder evitar caures totalment de l’escena econòmica mundial.

Dius que es obligat anar a votar perquè hi han gent disposà a “xivarse” i així que t’acusen de contrarevolucionari? Crec que ho has entès mal, votar no es obligat! i si, hi han xivatos en cada racó i ara t’explicaré breument perquè.
Per tots es sabut que a la majoria de països de Amèrica llatina hi està present la mà capitalista, està present de moltes maneres: en ONG “civilitza’n” als pobres i desgraciats habitants del “tercer mon”, també estan traficant amb drogues, traficant amb armes, petroli, formen partits polítics als seus serveis i inclús son moltíssim els casos en que gaudeixen del govern d’alguns països!! En un país com Cuba açò no es pot permetre!! Hi ha que previndres, i si cal, es forma una gran red de serveis secrets per poder fer front a entitats com la CIA. Clar que si, son mesures (sovint prou incomodes) d’un modest país contra el gegant del capital!! Dins d’aquestes mesures també està la que has nomenat sobre que un cubà no es pot quedar a un hotel i tal… dir-te que desde fa unes setmanes ja no es així.

El que intente amb tot açò es demostrar-vos qui es el que realment manca de llibertats! saps que passa? Al sistema capitalista no li interessa educar als seus “peons”, cada vegada es mes evident, amb tractats com els de Bolonya, qui son i per a qui realment va dirigit el sistema de educació del capitalisme i com els interessa formar-los. El principal pas per que un sistema funcione es la educació, com be els podríem preguntar a “les llums de la república”(si! La espanyola) on es demostra un interessant sistema pedagògic que poc tardaria en ser enderrocat per la dictadura, i tots sabem com era l’educació que es rebia a la dictadura, i be així estem com estem. Formem part d’una societat on ens han manipulat com els ha passat pels ous, i ara som un societat amansada on l’únic detall que en brinda aquesta “democràcia” tan meravellosa es el anar una vegada cada quatre anys a el col•legi electoral i elegir per la titella de la dreta o la titella de l’esquerra(on cada vegada es mes difícil trobar-ne la diferencia!). La nostra democràcia actualment està prohibint partits politics, tancant repetidors de televisió, censurant diaris, emissores de radio, negat a filòlegs i mil coses mes, en quant un dels partits de l’oposició (hereu de la dictadura) encara no s’ha dignat ni ha condemnar el genocidi franquista!!! Fa poc ha eixit un llibre sobre el holocaust franquista a València, el fòrum per la memòria Històrica del país valencià ha sigut l’encarregat d’investigar sobre aquest genocidi a les nostres terres, la sorpresa ha sigut quan s’han adonat que la majoria de les fosses comuns han estat tapades!! Pels governs de Lerma i altres peperos!! Sols queda una, i per poc! I dic per poc perquè va ser denunciat per el fòrum de la memòria històrica del país valencià quan van sorprendre a operaris de l’ajuntament de València procedint a la construccions d’un nitjons damunt de aquesta ultima fossa. A tot açò no cal ni que diga quina ajuda oficial ha rebut aquesta meravellosa gent.
Que passa? Ens han venut la “transició”(transició a que?) com la salvació!! I encara estem sofrint la dictadura!!

Es pot dir mes alt però mes clar.

Ah! Sobre l’anonimat, no veig necessari identificar-me metre açò no passe a res personal (que no es la meua intenció), de totes maneres jo tampoc se qui sou vosaltres. Per cert jo sols vaig estar vivint allí un mes, però si t'interesses per una cosa…

amic sith13! recorda: El Costat Oscur no és més fort, però és més ràpid i seductor ...

salut i revolució!

pd: perdó per l'ortografia, però tinc pressa

Anònim ha dit...

Agrairia que si es publiques una resposta al meu comentari es seguixca l’exemple i que es conteste punt per punt les vostres disconformitats.

moltes gràcies

Anònim ha dit...

MAI UN PANELLET HAVIA DONAT TAN QUE PARLAR!

Anònim ha dit...

Molt be la classe de política. Si tan beneficiós es per a tu aquell pais i tant roin es este.
Que fas que no te'n vas a viure allà?
L'únic que puc dir-te es que en nom de la cotraintel.ligència no tenen perquè retallar llibertats.
El tema de l'hotel, es ara. Et recorde que aquest article parla de Fidel.
En cuba, es segueix tancant als homosexuals, informat per favor.

Vaja, en un mes no et dónes compte de res...ja ja...pobre....
Molt be també el tema de la gasolina i els dolars. No has contestat perquè els cubans tenen prohibit usar el dólar i menys posan gasolina.
També una pregunta, perque no puc pensar de manera diferent que Fidel? Per aixó soc contrarrevolucionari?
Ací en ningún moment s'ha defés als EEUU, ni res paregut. S'ha denunciat un sistema de viure que no te res a vore en lo idi.lic que tu ho pintes.
Ah, soc Josep Molina.
No tinc por de dir el que pense i que tots ho sapien.
Que passa, que tu ací defens el comunisme malalt de Fidel i vius com un/una capitalista no? Així sou prou en el mon.
La falcetat està a l'order del día.

Anònim ha dit...

bueno crec que ací ja eu he dit tot. Açò, com ja havia anunciat abans, pareix que vaja siguent algo personal. No estem parlant de tu ni de mi. aleshores..la meitat del que has escrit careix de sentit,
-Si tan beneficiós es per a tu aquell pais i tant roin es este.
Que fas que no te'n vas a viure allà?
-Vaja, en un mes no et dónes compte de res...ja ja...pobre....
-Ah, soc Josep Molina.
No tinc por de dir el que pense i que tots ho sapien.
Que passa, que tu ací defens el comunisme malalt de Fidel i vius com un/una capitalista no? Així sou prou en el mon.
La falcetat està a l'order del día.

Al teu text també es poden apreciar perles com aquesta:

-No has contestat perquè els cubans tenen prohibit usar el dólar i menys posan gasolina.

Em tires encara que no te contestat a d'açò, quan tu no m'has contestat a res de res que has escrit?? De totes maneres exageres, existeixen els "pesos convertibles".

-També una pregunta, perque no puc pensar de manera diferent que Fidel? Per aixó soc contrarrevolucionari?

Es evident, si estas en contra de la revolució, el mes normal es que sigues contrarevolucionari, no? al igual que si estas en contra dels bous eres un antitaurí.

Ara pregaria que no teu pilles com a res personal, i que segueixcques l'exemple i pugues contestarme a algo del que escrit en aquest comentari i en l'anterior, esque sino açò acaba fustrant-me, escric escric però s'em contesta amb argument de xiquets, com: i si no t'agrà tant perquè no ten vas allí?
-eixa no es la solució amic.

Anònim ha dit...

calla calla, que aquesta també es molt bona i s'em havia oblidat:

El tema de l'hotel, es ara. Et recorde que aquest article parla de Fidel!!
jeje. que bona.

En cuba, es segueix tancant als homosexuals, informat per favor.
si si ja et dic que estic informat, soc gay.

Anònim ha dit...

saps tinc especial interes que opines respecte a la "cartilla de racionament", ara que saps del "embargo americano".

Anònim ha dit...

i torne a repetir per quarta o quita vegada, que crec que en el model cubà segueixen havent moltes coses que canviar i millorar.
Vinga no sigau tossuts..i poseu un poquet de la vostra part. esque sino no avancem res,

Anònim ha dit...

Vaja tela. En tant d´anònim ja no se qui diu qué. Home, jo, particularment, no aniria a Cuba, pero, es questio de gustos. Se de gent que ha anat (una semaneta de vacacions, i ho ha passat molt be, pero no se si la gent aguantaria mes temps alli).

En fi, sith, jo coincidisc prou en tu. Lo de que es muiga, supose que quan li toque (en la meua llista hi ha uns quants que van davant d´ell)

Anònim ha dit...

Mentre alguns es pregunten (amb tota la raó)per que els registren el contingut del seu ordinador quan viatgen, uns altres es pregunten preguntes més bàsiques però apressants com per què ni tan sols poden viatjar. Es tracta dels fragments d'un vídeo que està donant la volta al món i que mostra com un representant cubà dels estudiants d'informàtica (que es declara "revolucionari") pregunta obertament al president del Parlament de Cuba, Ricardo Alarcón, per les raons de les restriccions perquè els cubans no puguen viatjar a l'estranger o no es puguen allotjar en hotels reservats per a turistes. Va ser un dels diversos representants dels deu mil estudiants de la Universitat de Ciències Informàtiques (UCI) de L'Havana que van realitzar aquestes preguntes incòmodes i que van ser retransmeses per circuit tancat en la pròpia universitat. Les respostes d'Alarcón no tenen desperdici (ve a dir que si tot el món viatjara, el tràfic d'avions seria inviable). Altre estudiant, segons la nota d'El País, també pregunta per que les autoritats han prohibit l'accés a serveis estrangers de correu electrònic i xat, com Yahoo o Gmail.

Segons el reportatge d'El País, els estudiants li van recordar que la connexió a Internet a Cuba és menor fins i tot que a Haití, el país més pobre de l'hemisferi, i tots els que poden accedir solen ser partidaris i funcionaris de la dictadura.» El règim cubà es troba entre els cridats enemics d'Internet, és a dir, els països on l'accés a Internet està restringit o on la població té un accés mínim o quasi nul.

Pocs dies despres el jove cubà Eliécer Àvila, de 21 anys, va ser arrestat. Eliécer és l'estudiant d'Informàtica que es va atrevir a preguntar al president de l'Assemblea Nacional de Cuba per què no es podia eixir de la illa.


PD: Anonim no viu en Cuba, perque no podria visitar aquest blogs....
Je, je, je que ironies te la vida...

Anònim ha dit...

Anonim no viu en Cuba, perque no podria visitar aquest blogs....
Je, je, je que ironies te la vida...

qui ha dit que viu a Cuba?

Després de uns quants dies de espera, crec que ha quedat ben clar que esteu bastant d'acord amb un bon grapt d'aspectes del model cubà.
Ningú ha sabut dir-me el contrari, clar està exposant una per una les vostres diferencies amb les que jo vos vaig plantejar.

M'ha agradat molt poder haver influit en la vostra prespectiva sobre de Cuba.

Tot un plaer!! besitos!

Sith13 ha dit...

No home/dona, tot el contrari!

El que passa és que no vas a fer-me canviar d'opinió i crec que jo a tu tampoc així que com soc una persona prou ocupada i tinc coses més importants que fer (com per exemple vore partits de futbol, entre altres) ja crec que hi havia prou i com d'ací mane jo, vaig el que em rota. Has vist? I sense haver de tancar el puny ni llegir el Gramma ni anar per ous a votar a uns "delegats" del Partit Comunista democratica i voluntariament posats a dit ... vets per on l'era "digital" està molt extesa a Cuba ...

Anònim ha dit...

tranki tron. veig una certa influència del lado oscuro en ti..
algo de tirania mi amigo sith.
eu dic pel:
faig el que em rota!

de totes maneres..un plaer!! de veritat!