dimarts, 20 d’octubre del 2009

UNA REFLEXIÓ REFLEXIVAMENT REFLEXIVA

Este passat cap de setmana s'ha celebrat a Bocairent la IV Mostra d'Artesania i Tradicions. El poble s'ha omplert de casetes d'expositors i venedors i per suposat de gent. Amés a més s'han organitzat activitats paral·leles al respecte com la fireta de les nacions, una publicació infantil, monòlegs o passacarrers i ballets. Sembla ser que ha segut tot un èxit de gent i de participació. Per si tot açò fóra poc el diumenge de matí es va fer coincidir amb la volta a peu.



El gran nombre de visitants (10.000 segons han dit a Ràdio Ontinyent) ha provocat moments caòtics i aglomeracions una mica agobiants que han provocat certes molèsties als estoics veïns del centre i casc històric de la vila.



Aprofitant que ara torna a estar en boga el debat sobre el canvi de les festes de moros i cristians a cap de setmana m'agradaria fer la següent reflexió sense ànim de crear polèmica ni de ser malentès. De veritat Bocairent a dia de hui està preparat en infraestructures i serveis per a carregar-se a les esquenes el pes de acollir unes festes a cap de setmana?
I torne a repetir no vull dir que estiga en contra de la proposta ni que no comprenga a la gent que hi està a favor. La meua reflexió va més enllà, em referisc a la logística local. A més a més hem de tindre en compte que les activitats de la mostra estan sota l'empara de l'Ajuntament i regulades per la Policia Local i Protecció Civil, però a les festes hi ha altres persones implicades; em referisc als membres de la Junta de Festes i a les juntes de les filaes. Si ja costa trobar gent disposada a pertànyer a elles no vull ni imaginar-me que passaria en el cas de canviar les Caixes a divendres, l'Entrà a dissabte i Sant Blai a diumenge ...

P.D.- Per cert, el projecte de canvi de les festes a cap de setmana ha tengut en compte l'opinió dels qui els agrada disparar i/o participar a la cordà?

1 comentari:

antoni ha dit...

ah, ja existeix un projecte?