dimarts, 13 de novembre del 2007

375 ANYS DE PATRONATGE DE SANT BLAI

6 de novembre de 1632, el Consell General de la Vila mitjançant la fòrmula d'insaculació coneguda com "de redolins" i en audiència pública, elegeix a Sant Blai, aleshores patró de cardadors i peraires, com a nou patró de Bocairent, substituïnt així a Sant Jaume. Quasi de forma automàtica, miraculosament cesa la tràgica epidèmia de diftèria que estava assolant a la població.
La gent ix al carrer amb fanals i tambors per comunicar la bona nova. Arriben fins al conegut com Portal Nou on estava situada l'ermita de Sant Blai.
Es determina alhora fer-li festa de soldadesca cada 3 de febrer, dia en que se celebra el martiri del Bisbe de Sebaste.

6 de novembre de 2007, Bocairent, fidel als costums deixats en herència sagrada pels seus avantpassats celebra aquesta efemèride, s'acompleixen 375 anys del patronatge de Sant Blai. 375 anys de Fe, Història i Festa. Per la qual cosa, l'Associació Festes de Moros i Cristians de Sant Blai va organitzar tot un seguit d'activitats per tal de solemnitzar aquesta data. Ací hi ha un xicotet resum, per a gaudir d'un reportatge fotogràfic més ampli entreu als enllaços de l'esquerra de Mariano Ferre i/o Els Fadrins.


6 de novembre de 2007: Membres de la Junta de Festes fan el trasllat de la Relíquia de Sant Blai des de l'Església fins al convent de la Mare de Déu dels Dolors i els Sants Reis Mags on presidirà el Tridu Eucarístic (Bando Cristià, Bando Moro i Fidels del Poble) fins al divendres 9 de novembre.


Inauguració a la seu de l'Associació de Festes de la exposició dedicada íntegrament a la iconografia de Sant Blai.



Dissabte 10 de novembre: Escenificació a l'antiga Casa de la Vila, actual Placeta Pressó, de la elecció de Sant Blai com a patró de Bocairent.



Farolets ...


... i Caixes!



Diumenge 11 de novembre, al migdia: Missa solemne amb la presència de les Banderes i Banderins de les 9 filaes i l'Associació de Festes, capitans, alferes i autoritats civils i festeres.



Diumenge 11 de novembre, 17:00 hores: Desfilada commemorativa amb 2 esquadres per cada filà (masculina i femenina), des del començament de l'avinguda Sant Joan de Ribera fins a la Ressidència d'ancians, passant pel carrer Joan Beneyto Bernàcer (xè, l'Entrà de tota la vida ...).


Tots en peu! Que passen els SUAVOS!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Esto de estar en Viena y ver los trajes de fiesta x la calle, mola!!!! Buen ambientillo, no? X lo q se ve, si!!! Pero bueno, ya me darás + detalles cuando vuelva a Esp.

X cierto, he abierto el mail y he visto ese "algo" q me has enviado.

Bueno majete, te dejo q manyana a las 7 Miguel me despertará con ese "morena mia" y ya es hora de ir a descansar un poquito. Nos toca el Palacio Schönbrunn. Ya iré contando + cositas en "Holalax"

Un beso a todos.